miercuri, 24 noiembrie 2010

I have read...

Am terminat aseara de citit


Asa cum spuneam si in postarea trecuta,la prima vedere pare o carte de duzina, dar nu este deloc asa.Nu mi s-a parut nici a fi un roman horror, ci mai degraba un triller psihologic.Autoarea aduce in prim plan o familie disfunctionala ale carei probleme se rasfrang diferit asupra tuturor membrilor ei, trivialitatile unui mic oras de tara si doua crime atroce.
Camille Preaker este o ziarista mediocra la "Daily Post", Chicago si este trimisa in orasul natal, din Missouri, pentru a face un reportaj despre asasinarea unei fetite in urma cu un an si disparitia alteia cu doar o zi in urma.
De mentionat este faptul ca domnisoara Preaker este o tanara de 33 de ani, cu grave probleme emotionale si cu un trecut de autoflagelare.Ajunsa in Wind Gap,orasul natal, ea trebuie sa faca fata sentimentelor ce revin din trecut si unor situatii noi,neprevazute.
Viata ei in micul orasel se invarte in jurul unei mame posesive dar in acelasi timp distante,al unei surori vitregi in varsta de 13 ani,insolenta,care pluteste intre droguri,sex si abuz emotional si a doi barbati, detectivul Richard  venit tocmai din Kansas City pentru a da o mana de ajutor si principalul suspect in uciderea celor doua fetite, John Keene.
Inca din capitotul 3 am oscilat intre mama Camillei si sora vitrega a acesteia,ca in final sa aflu ca amandoua erau criminalele.
Mama Camillei, Adora Crellin, a fost gasita vinovata de moartea surorii Camillei,Marian Crellin.Se pare ca suferea de Sindromul Munchausen Indus,sindrom care o determina sa ii faca rau fiicei sale pentru a demostra ce mama grijulie si iubitoare este.
"Pana seara au fost confiscate urmatoarele obiecte din sertarul cu lenjerie al mamei:

8 fiole impotriva malariei, cu etichete straine, niste tablete mari, albastre, care fusesera interzise datorita capacitatii de a produce febra si vedere incetosata.Urme ale cestui medicament au fost gasite in testele toxicologice care mi s-au facut.
72 de tablete de laxativ pentru uz industrial, folosit in special pentru a destinde matele la animalele de ferma.Urme ale cestui medicament au fost gasite in testele toxicologice care mi s-au facut.
36 de pastile impotriva apoplexiei, al caror abuz poate provoca ameteala si greata. Urme ale cestui medicament au fost gasite in testele toxicologice care mi s-au facut.
3 sticle de sirop, folosit pentru a provoca varsaturi in caz de intoxicare. Urme ale cestui medicament au fost gasite in testele toxicologice care mi s-au facut.
161 de tranchilizante pentru cai.Urme ale cestui medicament au fost gasite in testele toxicologice care mi s-au facut."

Dupa arestarea Adorei, sora mai mica a Camillei s-a mutat cu aceasta in Chicago,acolo infaptuind si ultima crima inainte de a fi arestata.
Un triller psihologic captivant,eotionant,povestea unei mame care incearca sa isi ucida cele 3 fiice,povestea celor doua fiice,una care se autoflagela si cealalta ucigasa...erori ale parintilor ce se reflecta in comportamentul copiilor...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu