duminică, 16 ianuarie 2011

Devil 2010

WOW...Atat pot spune pentru moment...am terminat de vizionat acest film acum vreo ora dar inca sunt sub efectul lui..
Despre ce e vorba? Cinci oameni raman blocati intr-un lift.Pana aici nimic anormal, se mai intampla din cand in cand.Persoanele respective nu se cunosc intre ele, fiecare are o poveste si un secret bine pastrat.Din pacate secretele ies la iveala rand pe rand, iar cei 5 devin tot mai agitati si incep sa moara pe rand.
Mie personal mi-a dat un fior rece pe sira spinarii, care a durat pe tot parcursul filmului.Nu este genul horror clasic, cu mult sange si un criminal in serie care tortureaza niste turisti.Este genul triller psihologic ce pare a se baza pe deviza "Nimic nu e intamplator in viata". Cei care cred in destin vor fi de acord cu aceasta afirmatie, iar cei care nu cred isi vor pune mari semne de intrebare.
Imi place in primul rand pentru modul de abordare si idea originala...un film a carui actiune se desfasoara in mare parte intr-un  lift , 5 persoane aparent fara nici o legatura intre ele, o insiruire de actiuni ce isi au inceputul in urma cu 5 ani, cand sotia si copilul politistului care raspunde la apel sunt omorati de catre un necunoscut ce paraseste locul faptei.
Filmul are o puternica latura religioasa, se bazeaza pe ideea ca daca exista Diavol , atunci exista si Dumnezeu, iar triumful Binelui asupra Raului este inevitabil(in acest caz este vorba de iertare).
Apreciez filmul si pentru faptul ca scenele horror nu sunt prezentate, cred ca intensifica mai mult spaima asa, decat daca ar fi aratat fiecare crima in parte.
Din partea mea, primeste nota 9 si recomandarea de a fi vizionat!

IMDB  link

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu