luni, 7 octombrie 2013

Hummus





Pentru astazi va propun o reteta foarte simpla si delicioasa.

Hummusul, cunoscut sub multiple denumiri in intreg Orientul Apropiat, este denumirea araba a cuvantului naut si desemneaza unul dintre cele mai indragite aperitive din bucataria levantina.

Timpul de preparare este relativ scurt, in functie de naut, daca este fiert sau nu.

Ingrediente:

  • naut (fiert,la conserva 400g sau 250 g daca este uscat)
  • o lamaie
  • 150 ml tahini (pasta de susan)
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper alb
  • patrunjel pentru ornat (optional)

Preparare:
Nautul uscat se pune la inmuiat peste noapte si se fierbe 2-3 ore intr-o oala acoperita sau in oala sub presiune 30-40 minute.

Dupa ce s-a fiert bine se scurge si se baga in blender, cu putina zeama de la fiert.Se paseaza bine, pana se obtine o pasta omogena, apoi se adauga zeama de lamaie,usturoiul maruntit,tahini si sare dupa gust.
Se amesteca din nou si se orneaza cu putin ulei de masline si patrunjel.

Hummusul se poate servi impreuna cu alt preparat arabesc, tabbouleh (salata de rosii cu patrunjel) si cu lipii.


Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu