joi, 24 octombrie 2013

Tort de mere


Pentru ca e-book reader-ul meu a suferit un accident aseara (primul si ultimul :( ) iar astazi am avut suficient timp la dispozitie am zis sa incerc una dintre retetele mamei.Ce-a iesit vom vedea la final.



De ce anume avem nevoie:
Compozitie:
  • 7-10 mere (in functie de dimensiunea vasului de gatit/preferinte)
  • 50 g unt
  • 6 linguri zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina sara
  • 1/2 plic praf de copt

Preparare:
Se pun 4 linguri de zahar la topit intr-o cratita.Cand zaharul incepe sa se caramelizeze, se invarte oala din cand in cand pentru ca zaharul sa se topeasca in totalitate, sa devina maroniu si sa se lipeasca de peretii oalei.
Zaharul astfel caramelizat se lasa la racit.
Se prepara merele: se spala bine, se curata, se taie in jumatate sau 1/4, se scoate cotorul .
Merele astfel pregatite se aseaza in cratita, peste ele se adauga celelalte 2 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat si scortisoara si se dau la cuptor, 20-30 minute pana se inmoaie.
Intre timp se pregateste blatul: intr-un recipient sa amesteca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se agauga faina amestecata cu praful de copt.Separat se bat albusurile si se adauga peste amestecul de galbenus si faina, amestecand usor, pentru ca blatul sa fie pufos la final.
Se toarna compozitia in cratita cu mere si sa da la cuptor.
Se incearca aluatul cu o scobitoare pentru a vedea cand este copt.Cand este gata se scoate din cuptor, se aseaza o farfurie plata deasupra si se intoarce cratita.
Se consuma rece, cu sau fara frisca.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu